Fiskbiffar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

500 g fiskfilé, gös och torsk eller lax
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
30 g mjukt smör
3 dl vispgrädde eller kokt, avsvalnad mjölk
2 ägg
smör
skorpsmulor till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång form. Kör färsen i matberedare. Putsa fiskfiléerna och plocka bort så mycket ben som möjligt. Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i skålen, salta. Kör tills fisken är finfördelad. Tillsätt vitpeppar, smör, potatismjöl och ägg. Starta maskinen på nytt. Tillsätt grädden genom tubröret och kör tills smeten är jämn, men inte för länge, då kan den skära sig. Häll färsen i den smorda formen som inte bör fyllas till mer än 2/3 i eftersom färsen stiger under gräddningen. Ställ i vattenbad så att det når upp till halva formens höjd.Grädda i 50 - 60 minuter. Färsen skall vara fast, pröva med en sticka Låt färsen svalna litet i formen, lossa runt kanten med en kniv och stjälp upp den på ett fat. Garnera med skalade räkor och servera med någon god sås. Färsen kan smaksättas med finhackad dill elelr tomatpuré.
Visningar:
1204
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Fiskbiffar recept
Fiskbiffar a´la..
av Bombbe
över 2 månader
Fiskwallenberga
över 2 månader
Fiskbiffar á la
över 2 månader
Saftiga tonfisk
över 2 månader
Fiskbiff med ro
av lennali
över 2 månader
Fiskbiffar i ko
av mrsBee
över 2 månader