Fiskbiffar med tomatraita

Servera fisken på ett nytt sätt och med nya kryddor! Här botaniserar vi den indiska kryddhyllan och hittar heta kryddblandningar som får smaklökarna att slå kullerbyttor. Till det serveras en sval och fräsch tomatraita med smak av spiskummin.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g laxfilé
1 vitlöksklyfta
1 bit purjolök, ca 4 cm
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 tsk riven färsk ingefära
½ tsk garam masala
Rivet skal av en halv citron
1 msk potatismjöl
½ dl matyoghurt
Smör

Tomatraita:
1 tomat
1 ½ dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk mald spiskummin
½ tsk salt

Gör så här

Finhacka laxen eller mixa grovt. Skala och finhacka vitlöken. Hacka purjolöken. Blanda allt med laxen. Tillsätt salt, sambal oelek, ingefära, garam masala, citronskal, mjöl och youghurt. Blanda till en jämn färs.

Forma färsen till små biffar och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.

Hacka tomaten. Blanda ihop alla ingredienser till raitan.
Visningar:
1241
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Fiskbiffar recept
Fiskbiffar a´la..
av Bombbe
över 2 månader
Fiskwallenberga
över 2 månader
Fiskbiffar á la
över 2 månader
Saftiga tonfisk
över 2 månader
Fiskbiff med ro
av lennali
över 2 månader
Fiskbiffar i ko
av mrsBee
över 2 månader