Fiskbullar med ansjovissås

Variation på fiskbullar i buljong som jag oftast gör dillsås till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2-3

Ingredienser

1 burk fiskbullar i buljong á 375 g
3 stora ansjovisar (Abbas ansjoviskryddade sillfilé)
1 schalottenlök
1,5 msk smör
2,5 msk vetemjöl
4 msk vitt vin
Mjölk till önskad tjocklek på såsen
Dill
Vitpeppar

Gör så här

Mixa ansjovisarna med en stavmixer t ex i en skål.
Hacka löken o fräs den i smöret
tills den blir mjuk i en tjockbottnad
kastrull.
Lägg i mjölet o rör om. Slå i buljongen från fiskbullarna, vinet
och mjölk till önskad konsistens. Låt det sjuda några mi-
nuter. Tillsätt den mixade ansjovisen, fiskbullarna och dillen.
Krydda med vitpeppar efter behag. Låt allt bli varmt.

Hoppas att det smakar!
Visningar:
1617
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Fiskbullar recept
Fiskbullar, god..
över 2 månader
Ansjovissås til..
av lennali
över 2 månader
Vardagsenkel fi
av zonale
över 2 månader
Fiskbullar i cu
av MrsC
över 2 månader
Fiskbullar med
över 2 månader
Fiskbullar expr
av MrsC
över 2 månader