Fiskfilé i luftig vinsås

Fina fiskfiléer, nyttiga grönsaker och en god sås får det att vattnas i munnen!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ purjolök
1 liten zucchini
2 morötter
2 shalottenlökar
2 msk smör eller margarin
1 dl djupfrysta gröna ärter
600 g fiskfilé , torsk eller plattfisk
2 msk pressad citronsaft
Salt
Vitpeppar
1 dl torrt vitt vin
3 dl fiskbuljong eller hummerfond (utspädd)
1½ dl matlagningsgrädde
1 äggula
Färsk persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och ansa purjolöken och zucchini, skala morötterna. Skär allt i fina strimlor. Finhacka shalottenlöken.

Smält det mesta av matfettet i en panna. Låt shalottenlöken svettas i matfettet ett par minuter. Lägg sedan i de strimlade grönsakerna och låt dem fräsa med ett par minuter.

Smörj en ugnsfast form med resten av matfettet. Lägg grönsaksfräset och ärterna i botten. Torka av filéerna, pressa över citronsaften, salta, peppra och lägg filéerna ovanpå grönsakerna. Laga under folie mitt i ugnen ca 15 minuter.

Blanda samman vin, buljong och 1 dl av grädden i en kastrull och låt koka upp. Vispa samman resten av grädden och äggulan luftigt och rör ner det i kastrullen. Låt såsen bli varm, men koka inte.

Ta ut formen ur ugnen och häll över såsen. Garnera med persilja. Servera genast.
Visningar:
3402
Sparat:
94

LIKNANDE RECEPT

Vinsås recept
Örtstekt lammfi..
av ros
över 2 månader
Gorgonzolastekt
av ros
över 2 månader
Boeuf Bourguign
av MatsS
över 2 månader
Plankstek black
av Gillsan
över 2 månader
Potatisknyten m
av Cayene
över 2 månader
Grillad oxfilé
av tina62
över 2 månader