Fiskfiléfläta med chablissås

Fläta fiskfiléerna i förväg och sjud dem i ugn, medan du och gästerna njuter av förrätten.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Fiskfiléfläta med chablissås

Ingredienser

500 g laxfilé
500 g torsk- eller spättafilé
en klick Svenskt Smör
2 dl fiskbuljong
sockerärtor

Chablis-sås:
1 msk Svenskt Smör
2 msk finhackad gul lök
2 dl torrt vitt vin, gärna Chablis
1 tärning fiskbuljong
4 dl vatten
2 dl Vispgrädde
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 tsk citronsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär fisken på längden i fingertjocka strimlor. Gör i ordning flätorna. Lägg dem i en smord låg ugnsfast form. Salta och peppra. Häll på varm fiskbuljong och sjud i ugn ca 15 minuter.

Fräs smör och lök långsamt utan att det tar färg. Häll på vin och låt det koka ihop till hälften. Tillsättbuljongtärning och vatten och låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Vispa i grädden och småkoka såsen i 10 minuter. Vispa ned salt och peppar. Blanda smör och vetemjöl och vispa ner det. Koka sedan på svag värme i ytterligare 5 minuter. Smaka av med citronsaft.

Såsen kan göras i god tid så att den bara behöver värmas

Vid servering. Lyft över fisken på varma tallrikar, slå på varm sås och servera med sockerärtor samt ris eller pressad potatis.
Visningar:
3116
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.