Fiskgratäng

Snabb och enkel!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 gram fryst torsk (tinad)
3 msk fryst eller färsk gräslök
1 dl vitt vin
7 dl röd mjölk
3 msk vetemjöl
1 msk smör
1 näve torkade trattkantareller
1 dl riven ost
vitpeppar
salt

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Koka fisken i en kastrull med vatten, salt och vitt vin. (ta ca 1/2 dl vin). Låt koka tills fiskköttet är vitt. Under tiden som fisken kokar så gör du såsen. Smält lite smör i en kastrull och smält sedan ner smöret. Häll över resten av vinet och låt det puttra lite. Sedan häller du över all mjölk och vispar ordentligt. Låt såsen koka i några minuter så att mjölsmaken försvinner. Salta och peppra. Smula ner trattkantarellerna och låt det sjuda i 5-7 minuter. Häll av allt vatten från fisken. Lägg fisken i en gratängform och strö gräslöken över fisken. Häll såsen över och avsluta med lite riven ost. Sätt in det i ugnen i 20-30 minuter tills gratängen fått färg. Servera med pressad potatis.
Visningar:
2248
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Fiskgratäng recept
Tomas goda fisk..
av remmen5
över 2 månader
Tonfiskgratäng
av ca70
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Lyxig fiskgratä
av gosmosa
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Disen
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Inabina
över 2 månader