Fiskgratäng med parmesanost

En lätt måltid som dessutom är snabblagad. Den passar lika bra när du får gäster som till familjemiddagen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g torskfilé
½ pressad citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 lök
1 knippa dill
2 msk smör eller margarin
2 dl matlagningsgrädde
4 msk ströbröd
3 msk parmesanost, riven
Matfett till formen

Gör så här

Skölj fiskfiléerna försiktigt i kallt vatten, torka dem och lägg dem bredvid varandra i en form. Droppa över citronsaft, krydda båda sidorna med salt och peppar, täck över och ställ kallt.

Skala och finhacka löken. Skölj dillen, torka, knip av bladen och hacka den fint. Hetta upp 1 msk av matfettet i en fettsnål gryta och fräs löken mjuk och glansig på svag värme. Häll på grädden och låt den sjuda till en krämig sås.

Värm ugnen till 200 grader. Blanda ströbröd och parmesanost i en liten skål. Smörj en gratängform med lite matfett. Smaksätt såten med salt, peppar och pressad citron. Rör ner dillen.

Lägg fiskfiléerna bredvid varandra i den smorda gratängformen och häll över gratängsåsen. Strö brödsmule-ost-blandningen jämnt ovanpå och klicka på resten av matfettet. Gratinera fisken i ugnen ca 20 minuter. Det smakar gott med potatismos eller ris och en sallad med gurka och youghurtsås till.
Visningar:
3061
Sparat:
103

LIKNANDE RECEPT

Fiskgratäng recept
Tomas goda fisk..
av remmen5
över 2 månader
Tonfiskgratäng
av ca70
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Lyxig fiskgratä
av gosmosa
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Disen
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Inabina
över 2 månader