Fiskgratäng med skaldjur

Känn doften av hav från de olika råvarorna som behövs för att laga denna härliga fiskgratäng.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 - 600 g färsk eller djupfryst fiskfilé , exempelvis spätta
3 dl fiskbuljong
1 dl torrt vitt vin
Dill

Sås:
3 dl fiskspad
1 dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 äggula
200 g skalade räkor
1 burk musslor i vatten
8 färska skivade champinjoner
2 msk ströbröd

Gör så här

Lägg de tinade filéerna dubbelvikta i en ugnssäker form.
Koka upp fiskbuljong, vin och dill. Häll blandningen över fisken.
Täck formen med folie och låt stå i 225 grader 10-15 minuter tills fisken är vit och ogenomskinlig.

Häll av fiskspadet i en kastrull. Låt koka upp och tillsätt grädden.
Rör samman matfett och mjöl, klicka ner blandningen i såsen. Koka upp och ta kastrullen från värmen.

Rör ner äggulan i såsen och tillsätt räkor, musslor och champinjoner. Spara ev lite svamp och räkor för garnering. Häll såsen över fisken. Strö över ströbröd och gratinera i 250 grader ca 10-15 minuter.
Visningar:
3054
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Fiskgratäng recept
Tomas goda fisk..
av remmen5
över 2 månader
Tonfiskgratäng
av ca70
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Lyxig fiskgratä
av gosmosa
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Disen
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Inabina
över 2 månader