Fiskgryta Smögen

En fiskgryta med vin och saffran.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

350 g blandade fiskfiléer i bitar, t.ex. torsk och kolja
2 potatisar
1 liten gul lök
2 tomater
0.5 fänkålsstånd
0.5 röd paprika
1 msk smör
0.5 pkt saffran
1 tsk curry
2 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong av tärning
1 dl mjölk
0.5 tsk salt
0.5 krm cayennepeppar
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja

Gör så här

Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.
Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem.
Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter.
De ska inte ta färg.
Blanda ner paprika- och tomattärningar.
Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.
Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.
Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter.
Strö över dill och persilja och servera omedelbart.
Servera gärna med ris, ett gott lantbröd
och en klick aioli.
Visningar:
6826
Sparat:
156

LIKNANDE RECEPT

Fiskgryta recept
Svärmors fiskgr..
över 2 månader
Fiskgryta med l..
av Anqh
över 2 månader
Thaigryta med c
av UllaC
över 2 månader
Queen-Ingelas g
av Queenie
över 2 månader
Härliga fiskgry
av Marre73
över 2 månader
Lysande gul fis..
över 2 månader