Fiskpinnar med dip

Alla, både stora och små, älskar fiskpinnar när de är perfekt gyllenstekta och serveras med en kryddig remouladsås.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 filéer av vit fisk
1 dl ströbröd
1 tsk rivet citronskal
½ tsk nymalen svartpeppar
½ tsk salt
1 äggvita
1 msk olja

Remouladsås:
1 dl majonnäs
½ dl hackad inlagd gurka
1 msk finhackad purjolök
½ tsk kajennpeppar

Gör så här

Blanda majonnäs, inlagd gurka, purjolök och kajennpeppar väl i en skål. Täck över med plastfolie och ställ åt sidan.

Blanda ströbröd, citronskal, svartpeppar och salt i en djup tallrik. Blanda väl.

Skär fiskfiléerna i 3 cm breda skivor. Vispa äggvitan lätt, Doppa fisken i äggvitan och låt eventuellt överflöd rinna av. Panera fisken i ströbrödsblandningen. Tryck till med fingrarna så att paneringen fastnar.

Hetta upp oljan i en stekpanna tills den är riktigt het utan att ryka. Lägg i fisken och stek i 10 minuter. Vänd bitarna kontinuerligt. Lägg upp på ett fat och servera med remouladsåsen.
Visningar:
1771
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Fiskpinnar recept
Fiskpinnar med ..
av tina62
över 2 månader
Hemlagad remoul..
över 2 månader
Dillsås
över 2 månader
Langos, en unge
av BSA
över 2 månader
Remuladsås
över 2 månader
Falsk remoulad
av MrsC
över 2 månader