Fisksås

Såser är a och o. Denna fisksås är trots sin enkelhet så underbart god att det nästan krävs sked för att få i sig minsta lilla gnutta. Överkurs finns i slutet av receptet för de som önskar.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1/1 gul lök alt två scharlottenlökar
1 fiskbuljongtärning
ca 2,5 dl vatten
färsk dill(frusen går bra och i värsta fall även torkad)
ca 1/1 dl torrt vitt vin(vitt matlagningsvin går utmärkt)
2 dl creme fraiche
peppar

Gör så här

Finhacka löken och fräs den lätt i en traktörpanna.
Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningen. Självklart får det bra med flytande fiskfond men jag har aldrig det hemma ;)
Låt detta koka ihop ett par minuter. Tillsätt sedan vinet, dillen och krämpan(egen döpning) och låt det puttra lite. Smaka av och peppra på om det behövs. Salt brukar inte behövas. Vill man kan man ta i en tsk dijonsenap.
Servera till någon god fisk.
Överkurs:
Gör rullader av plattfiskfileér, typ spätta. Krydda dem innan rullning och fäst ihop med tandpetare.
Ställ dessa i den färdiga såsen, eller lägg om det inte täcker och låt dem sjuda med några minuter. Det brukar gå fort.
Visningar:
13916
Sparat:
229

LIKNANDE RECEPT

Fisksås recept
Pasta med tonfi..
av MrsC
över 2 månader
Kinagryta fläsk
över 2 månader
Kycklingspett m
över 2 månader
Leilas Pad Thai..
av mumsan
över 2 månader
Torsk i ugn
över 2 månader
Pad thai gai - ..
över 2 månader