Fisksoppa ā la Lofoten

En krämig mäktig soppa

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 medelstor gul lök
3-4 msk. Smör alt. margarin
6 dl torrt vitt vin
7 dl Creme Fraiche
4 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
3 hönsbuljongtärningar
1 st fiskbuljongtärning
4-5 st medelstora morötter
2 hg Vit fisk (torsk, hällefilé etc.)
2 hg Laxfilé
2 hg Skalade räkor (tinade)

Gör så här

Skala morötterna och koka de skivade morotsslantarna ”aldente”. Ställ åt sidan.
Under tiden morötterna kokas fräses löken tillsammans med smöret. Löken får inte få färg, tillsätt sedan ca 2 dl. av vinet och låt lök o vin puttra tills löken är mjuk.
Tillsätt därefter Creme Fraiche, mjölk, grädde, resten av vinet och buljongtärningarna. Låt soppan koka upp.
Under tiden soppan kokar upp, skär fiskfiléerna i ca 2x2 cm stora bitar.
Lägg i morötterna då soppan kokar, red av om soppan önskas tjockare.
Några minuter före servering , ge soppan ett uppkok och lägg i fisken, låt soppan åter komma i kok 1-2 minuter( se till att fisken är kokt)
Lägg räkorna i botten av tallriken vid serveringen och slå soppan över. Strö lite tunt skivad purjolök ovanpå före servering.
Visningar:
4504
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Fisksoppa recept
Kryddig Fisksop..
av Luna
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisksoppa på Pe..
av lennali
över 2 månader
Jessica´s saffr
över 2 månader
Brasiliansk Fis
över 2 månader
Fisksoppa
av sajoh69
över 2 månader