Fiskspett

Det går att använda vilken fisk som helst, men inte någon som är större än 1 kilo. Ju mindre fisk ju bättre, eftersom fiskfiléerna inte ska vara alltför tjocka.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 gösfiléer, ca 200 gram fisk per person. Filéerna skärs i två delar längs efter.
Salt
vitpeppar,
lite paprikapulver
Oljeblandning:
ca 1 dl olivolja
1 hackad liten chilipepparfrukt utan kärnor
1 pressad vitlöksklyfta
ca 2 msk färsk pressad ingefära
saften från en lime
Kokt potatis, eller ris
Sås:
ca 2-3 dl matlagningsyoughurt
hackad gräslök
lite salt

Gör så här

Jag har använt gös, men man kan såklart använda annan fisk. Filéa fisken, och skär filéerna till två bitar längs med fisken. Trä upp fisken som ett "dragspel" på ett grillspett så att du har 8 spett. Salta och krydda lite. Pensla med oljeblandningen några gånger och låt det dra in en stund innan du sätter den i ugnen. Ugnsstek fisken i ca 175 grader i ca 40-45 minuter. Servera med kokt ris eller potatis. En grönsallad och vitt vin eller ett ljust öl. Som sås kan man servera en kall sås gjord på matlagningsyoughurt med lite gräslök i.
Visningar:
2238
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Fiskspett recept
Fiskspett med d..
av Queenie
över 2 månader
Fiskspett med i
av Annafbg
över 2 månader
Ugnstorkad toma
av MrsC
över 2 månader
Festlig fisksop
av ros
över 2 månader
Tikkamarinerade
av tina62
över 2 månader
Grillat fiskspe
av kn0rr
över 2 månader