Fjärilskotlett med lökchutney

Chutney är perfekt att servera tillsammans med fläskkött eftersom sötman från löken tar fram de bästa smakerna i köttet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 fjärilskotletter
1/2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor , fint hackade
Röd chilifrukt (valfritt)
1 msk olivolja
2 - 3 stora gula lökar , grovt tärnade
2 msk vitvinsvinäger
1 dl hackad persilja
Svartpeppar

Gör så här

Strö sockret över den hackade vitlöken. Pressa vitlöken mot skärbrädan med den platta sidan på kniven tills det blir en pasta. Dela chilifrukten i två delar och ta bort fröna.

Hetta upp oljan i en stekpanna och sätt ner till svag värme.
Tillsätt löken och bryn i 5 minuter, rör om då och då.

Tillsätt vitlöken, chilifruktshalvorna och vinäger. Sjud i 10-15 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt mer vinäger om blandningen kräver mer vätska. Ta bort chilifrukten.

Putsa fjärilskotletterna medan chutneyn kokar. Grilla eller stek kotletterna efter egen smak.

Servera kotletterna med lökchutney, persilja och ev ångkokta grönsaker. Krydda med svartpeppar om så önskas.
Visningar:
2819
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.