Fläderblomssaft

Betyg (0 röster)

Ingredienser

50 stora klasar väl utslagna fläderblommor
2 liter vatten
2 kilo strösocker
30 g citronsyra
3 citroner
natriumbensoat

Gör så här

Skölj blommorna väl och skär bort stjälkarna. Koka vatten och socker ca 10min. Rör ner citronsyran, tvätta citronerna och skiva dem. Varva citroner och blommor i en skål och häll över den varma lagen. Täck över och låt stå i kylskåp 3-5 dygn. Sila och var noga med att inte minsta lilla blomblad mins med, då riskerar du att saften jäser. Var också noggrann med rengöring av flaskorna. Tillsätt natriumbensoat enligt anvisningen på förpckningen
Visningar:
6520
Sparat:
25
Sockerkaka med ..
av Gonta
över 2 månader
Fläder- och jor
av x7plus
över 2 månader
Rabarberbål
av MrsC
över 2 månader
Fläderblomssaft
av MrsC
över 2 månader
Älgfärsbiffar m
över 2 månader
Kladdkaka med f
över 2 månader