Flädersoppa med jordgubbsgrädde

En kall soppa med vårsmak.
Spara några jordgubbar
till garnering.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Flädersoppa med jordgubbsgrädde

Ingredienser

3 dl koncentrerad fläderblomssaft
7 dl vatten
2 msk potatismjöl
1 kanelstång

Jordgubbsgrädde:
1,5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl jordgubbar

Gör så här

Koka upp saft och vatten i en kastrull.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Ta kastrullen från värmen och häll ner redningen i en fin stråle under omrörning.
Ställ tillbaka kastrullen och låt soppan få ett hastigt uppkok.
Häll upp i en serveringsskål och låt kallna.

Jordgubbsgrädde:
Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker.
Spara fyra jordgubbar till dekoration,
skär ner resten i grädden.
Servera soppan i tallrikar med jordgubbsgrädden
och toppa med en hel jordgubbe.
Visningar:
1067
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.