Fläsk- och grönsakswok

Hoppa inte över denna möra och magra kötträtt som är gjord på fläskkött och nudlar. Den kan serveras vardag som helg.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g skinka eller grytbitar av fläskkött
5 cm färsk ingefära
1 msk färska rosmarinblad eller 1 tsk torkad
2 msk soja
2 msk asiatisk plommonsås
Saften av en citron
500 g nudlar
1 purjolök
10 minimorötter
2 selleristjälkar
1 grön paprika
300 g minimajskolvar

Gör så här

Putsa köttet och skär det i tunna skivor. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Blanda ingefära, rosmarin, soja, plommonsås och färskpressad citronsaft. Lägg ner köttet i marinaden och se till så att allt kött är täckt. Marinera i kylen en timma eller över natten.

Koka upp vatten i en stor kastrull och tillaga nudlarna enligt paketets anvisningar. Låt nudlarna rinna av väl. Skölj och ansa purjolöken och skär den i tunna skivor. Skölj morötterna och skär av ändarna. Ansa sellerin och skiva den tunt. Ansa och strimla paprikan.

Hetta upp en teflonwok eller en stor teflonstekpanna på hög värme. Låt köttet rinna av och spara marinaden. Bryn köttet tills det är gyllenbrunt, ca 3 minuter.

Skölj majskolvarna i kallt vatten, låt dem rinna av. Tillsätt grönsakerna till woken. Bryn under omrörning tills grönsakerna är nästan färdiga, 4-5 minuter. Tillsätt marinaden i woken, låt det sjuda i en minut. Servera med nudlarna.
Visningar:
1483
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Grönsakswok recept
Sweet chiliglaz..
över 2 månader
Örtstekt lammfi
av ros
över 2 månader
Smaskigaste tha
av RQ
över 2 månader
Teriyakikycklin
över 2 månader
Fläskfilé Char
av LillaJa
över 2 månader
Grönsakswok med..
över 2 månader