Fläskfilé i mustig sås

Gott med smak av gurka och kapris.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör

Sås:
2 ättiksgurkor
3 dl steksky och vatten
1 msk vetemjöl
½ köttbuljongtärning
2 tsk fransk senap
1 tsk soja
1 krm svartpeppar
1 dl crème fraiche
1 msk kapris
2 msk hackad persilja

Gör så här

Skär köttet i skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet i matfett i stekpanna. Lägg över köttet i en låg, vid kastrull. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över skyn i en annan kastrull. Skär gurkan i strimlor.

Blanda ner mjölet i lite kallt vatten och häll ner det i kastrullen. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, senap, soja, peppar och crème fraiche. Låt såsen koka upp under omrörning ca 5 min. Rör ner gurka, kapris och persilja.

Häll såsen över köttet och låt småputtra ca 5 min eller tills köttet är mört.
Visningar:
2625
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader