Fläskfilé i ost- och senapssås

Filégytan får franska smaker med vitt vin och fransk senap. Krämigheten kommer från matlagningsgrädde och stark prästost.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör- och rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven prästost
Persilja

Gör så här

Skär köttet i skivor.

Skala och hacka löken och vitlöken.

Bryn köttet i smör- och rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning.

Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 minuter. Ta grytan från värmen.

Rör ner osten i grytan.

Strö gärna över hackad persilja.
Visningar:
1237
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé i ost..
av Amika
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader