Fläskfilé i rödvinssås

Suverän vid högtidliga tillfällen. Kan med fördel lagas dagen innan.

Betyg (2 röster)
Antal personer
6-7

Ingredienser

3 stora fläskfileér skivas, c:a 2,5 – 3 cm
Champinjoner
Charlottenlök

Sås:
3-4 dl rödvin
4-5 dl vispgrädde
2,0dl mellangrädde
Späd med mjölk
Vitpeppar + steksky
2 köttbuljongtärningar
C:a 3 msk Maizena - mjöl
Svart vinbärsgelé
Lie chilisås, efter egen smak

Gör så här

Tillagning:
Dela fläskfiléerna i 2,5-3cm tjocka skivor. Tryck ut dem lite med handen.
Salta och peppra.
Stek filéerna
Brynes i c:a 2,5 min på varje sida (skall vara svagt rosa inuti)
Stek champinjonerna samt stek även charlotten löken (som först har förvällts)
Koka ihop såsen samt red den med mjölet och smaka av den med vinbärsgelén och chilisåsen.

De stekta fläsk filéerna lägges i en eldfast form.
Lägg över de stekta champinjonerna och chalotten löken .
Häll över såsen.

Allt detta kan lagas dagen innan. Värm då köttet i en eldfast form med folie över 125-150 grader i c:a 20-25 min. Värm såsen i pannan. Häll detta över köttet, samt sätt in formen i ugnen en liten stund innan serveringen.
Visningar:
8589
Sparat:
140

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Oxfilé surpris ..
av JICS
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader