Fläskfilé i senapsås med lök och svamp

Fläskfilé i senapsås med lök och svamp

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Fläskfilé i senapsås med lök och svamp

Ingredienser

500 g fläskfilé
8 schalottenlökar
200 g champinjoner
Smör eller margarin
Salt
Peppar

Sås:
2 msk dijonsenap
1 msk råsocker strö
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk dragon
2 dl créme fraiche

Gör så här

Skiva champinjonerna. Skala lökarna. Stek dem i matfett. Tag upp från stekpannan. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Stek dem i matfettet. Salta och peppra.

Lägg lök och champinjoner i pannan med köttet och tillsätt grädde, senap, råsocker och dragon och sjud i 15 minuter. Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter.

Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli.
Visningar:
9586
Sparat:
170

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader