Fläskfilé med örttäcke

Fläskfilén blir oemotståndligt god med ett täcke som består av både salvia, timjan, citron och olivolja.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

2 fläskfiléer , ca 800 g
Salt
Peppar
½ tsk paprikapulver
1 knippa persilja
1 knippa basilika
1 knippa timjan
4 - 6 salviablad
5 msk ströbröd
8 msk olivolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
50 g smör eller margarin

Gör så här

Putsa fläskfiléerna. Krydda filéerna kraftigt med salt, peppar och paprikapulver.

Skölj och torka örterna noggrant. Ta bladen från stjälkarna och hacka dem fint. Blanda örter, ströbröd och 6 msk olivolja väl.

Skala och hacka den gula löken fint. Skala och pressa vitlöken. Blanda ner lök och vitlök i örtblandningen. Blanda väl och smaka av med citronsaft, citronskal, salt och peppar.

Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn fläskfiléerna kraftigt runt om. Ta upp dem ur stekpannan och låt dem svalna lätt.

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Lägg i filéerna och bred på örttäcket. Klicka över resten av matfettet.

Sätt in formen i ugnen och stek i ca 20-25 minuter. Ta ut formen och låt det vila några minuter. Skär upp filén i 1 cm tjocka skivor och servera genast.
Visningar:
1406
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Lammfilé med ör..
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader