Fläskfilé med basilika

Supergott.Gör gärna 1 1/2 sats dressing så får man mera "sås".

Kanon till buffén. Ska göras en dag innan man äter den.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

700 g fläskfilé
Olja till stekning
Salt
Svartpeppar

Dressing:
1 liten gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3-4 soltorkade tomater i olja,ca 40 g
1 kruka basilika
1 dl oliv- eller rapsolja
2-3 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Bryn fläskfilén runt om i oljan.Salta och peppra.
Lägg köttet i en form och stick en köttermometer i den tjockaste delen. Stek tills termometern visar 65 grader (30-40 min).Ugnen ska vara på 125 grader.
Låt köttet svalna i kylen över natten.

Skiva köttet i tunna skivor, ca 5 mm, och lägg upp på fat.

Dressing:
Hacka lök, vitlök och tomater ochstrimla basilikan.
Blanda alla ingredienser och skeda upp den över köttet. Låt köttet marineras i kylskåp ca 10-12 timmar.

Glöm sen inte ta ur köttet ett tag innan ni ska äta det,så det är lite rumsvarmt. Smakerna kommer fram bättre då.
Visningar:
2339
Sparat:
108

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader