Fläskfilé med chilipesto

Smaka av styrkan på peston, styrkan beror på chilin. Ev måste extra cayennepulver tillsättas.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Fläskfilé med chilipesto

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 tsk salt
2 krm grovmald peppar
2 msk smör
Chilipesto:
3 msk pinjekärnor
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad spansk peppar
1/2 dl solrosolja
3 msk tomatpuré
1/2 tsk salt

Sås:
1 dl sky
2 msk konc kalvfond
2 dl lätt creme fraiche
2 tsk kinesisk soja
1 krm peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Börja med chilipeston. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna tills de doftar. Kör skalad vitlök, pinjekärnor, chili, olja, och tomatpuré i en mixer eller med mixerstav, till en puré.
Smaka av med salt.

Krydda och bryn fläskfilén runt om i smör i en stekpanna.
Lägg den på ett ugnssäkert fat och bred på lite av chilipeston.

Sätt en köttermometer i mitten på filén där den är som tjockast. Stek mitt i ugnen ca 20 min. De är klara när innertemperaturen är 65°, Låt köttet vila 10 min
och temperaturen eftersteker till 70°.

Häll 1 dl vatten i stekpannan och sila över det i en kastrull.
Tillsätt fond, creme fraiche och soja och koka upp. Smaka av
med salt och peppar.

Skiva köttet och servera resten av peston vid bordet.
Visningar:
3116
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader