Fläskfilé med grönpeppar

Praktisk och god bjudrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 4
Fläskfilé med grönpeppar

Ingredienser

600 g fläskfilé
Salt
Peppar
2 msk matfett
1 gul lök
3 dl ris
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika
1 grön paprika
150 g champinjoner
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl grädde
1 msk grönpeppar
1 msk dijonsenap

Gör så här

Ugn: 225 grader.

Putsa köttet och salta och peppra. Bryn runt om i matfett och låt steka klart under lock i 15 minuter.

Skala och hacka löken, och fräs den i matfett. Tillsätt ris och fräs en minut.

Späd med vatten och buljongtärning. Koka upp och rör om så att tärningen löses upp. Sjud under lock i 20 minuter.

Dela, kärna ur och hacka paprikorna. Blanda med riset och häll i en form.

Skiva svampen och fräs i matfett. Strö över mjöl och späd med vatten, fond och grädde.

Tillsätt hackad grönpeppar och senap. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skiva köttet och lägg ovanpå riset. Häll såsen över och gratinera i 10 minuter.
Visningar:
2748
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader