Fläskfilé med parmaskinka och soltorkade tomater

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 600 g fläskfilé
8 skivor parmaskinka
Tomattäcke:
150 g smör
1 äggula
ca 5 st marinerade soltorkade tomater
3 msk rivet kantskuret bröd
0,5 tsk citronsaft
1 msk hackad persilja

Gör så här

Skär bort "svansen" och "huvudet" på fläskfilén. Linda in den i parmaskinkan. Fäst med tandpetare. Bryn den vackert gyllenbrun. Stek klart i ugnen ( 90-100 C i cirka 55 minuter, köttets innertemperatur ska vara 65-68 C och färgen lätt rosa). Låt svalna. Dela filén i fyra jämnstora bitar. Ställ på ett ugnsäkert fat och täck ovansidan med tomattäcket, ca 1,5 centimeter tjockt. Pensla dem med lite chilisås smaksatt med vitlök och några droppar tabasco. Lägg tomaterna i en matberedare och mixa i cirka 10-15 sekunder.Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät puré.
Visningar:
5194
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader