Fläskfilé på Barbros sätt

Gott med sallad, potatis eller ris

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 500-600 g fläskfilé
3-4 tomater
basilika
margarin
salt
peppar
ca 200G champinjoner
1½-2 dl vispgrädde
1-2 msk portvin
1 burk kronärtskockshjärtan
1-2 grön eller röd paprika
1½-2 hg gorgonzolaost

Gör så här

1. Skiva fläskfilén och tomater i 2 cm tjocka skivor. Lägg tomaterna på ett smort ugnssäkert fat, strö på lite basilika.
2. Bulta ut filéskivorna lätt med handen. Stek dem ungefär 1½ minut på varje sida, salt, peppra och lägg dem på tomatskivorna.
3. Rensa, skölj och stek svampen till det "knäpper" i den. Häll på grädden och låt det koka ihop till en simmig sås. Smaksätt med vin och kryddor. Hällsåsen mellan filébitarna på fatet
4. Lägg ett avrunnet kronärtssockerhjärta på varje filé. Hyvla ost över. Så här långkan rätten förberedas.
5. Strax innan rätten ska serveras gratiners den i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.
6. Trä sedan en paprikaring över filén och servera.
Visningar:
1304
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader