Fläskfilé på rotsaksbädd

Möra skivor av fläskfilé på en bädd av rotsaker gratineras under ett gräddigt svamptäcke.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 fläskfilé, ca 700 g
Salt
Peppar
Smör till stekning
3 morötter
2-3 palsternackor
1 pkt haricots verts
Olja till stekning
150 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
Ev maizenamjöl
2 msk japansk soja

Gör så här

Putsa filén och krydda runtom med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek köttet runtom tills det får en fin färg.

Skala grönsakerna och skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna tills de börjar få en fin färg. Krydda och lägg över i en eldfast form och lägg filén ovanpå. Efterstek i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Skiva champinjonerna och vitlöken. Sten svampen mjuk i lite olja, vänd ner vitlöken och häll på grädden. Koka ihop till simmig konsistens. Red ev med lite maizenamjöl utrört i vatten. Smaksätt med sojan.

Ta ut formen ur ugnen och skär köttet i skivor. Lägg tillbaka köttet ovanpå grönsakerna och häll såsen över. Sätt ugnen på 225 grader och gratinera i ca 5 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Garnera ev med färsk persilja. Servera med sallad.
Visningar:
1342
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Kotlett på pota..
av LEDIVO
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader