Fläskfilé provencale

Istället för att använda dyr kalvfilé lagar vi schnitzeln av kalvfärs, men skinkfärs går också bra!

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Fläskfilé provencale

Ingredienser

500 g fläskfilé
1­-2 msk smör eller margarin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kg potatis
1 tsk salt

Vitlökssmör:
50 g smör eller margarin
1-­2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

Ugn: 225 grader.

Bryn filén runt om. Salta, krydd aoch efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter.

Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare. Bred ut den på ett smort ugnssäkert fat. Salta och klicka på lite fett. Täck med folie och låt det stå i ugnen ca 15 minuter.

Späd i stekpannan med ca 1 dl varmt vatten. Häll skyn över potatisen och låt det stå utan folie i ytterligare ca 25 minuter.

Blanda vitlökssmöret. Skär filén i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem ovanpå potatisen och bred smöret över. Sätt in fatet i ugnen några minuter tills smöret nästan smält och allt är genomvarmt. Servera med en sallad.
Visningar:
8945
Sparat:
63

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader