Fläskfilé Sinkadus (kycklingfilé)

Ett recept jag haft i 20 år och är fortfarande lika gott. Har använts i restaurangkök av en bekant till familjen, efter att ha smakat det hos mig. Bra att göra i förväg, sen bara gratinera.
Blir en helt annan smak om man använder kyckling istället, nästan ännu godare......

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 gr fläskfilé (ev kyckling)
5-6 st tomater
200 gr tärnad rökt skinka
150 gr skivade champinjoner, färska
2 dl grädde
2 msk senap
1-1½ dl riven ost
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Skär filéerna i 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn dem + svampen. Skiva tomaterna. Täck botten och sidor i en smort ungssäker form med tomatskivorna. Lägg på filéerna och svampen.

Hetta upp stekpannan och vispa ur skyn med senap och grädde. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt skinkan. Häll såsen över svampen och filéerna. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i 15-20 minuter.

Servera med pressad potatis.
Visningar:
7591
Sparat:
431

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader