Fläskfilé till buffén

Det här är en mycket enkel och god bas på det stora smörgåsbordet eller då många gäster kommer för att avnjuta en buffé.

Betyg (3 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

3 kg fläskfilé
50 g smör eller margarin till stekningen

Marinad 1:
2 liter vatten
1 1/4 dl fint salt eller 1½ dl grovt salt
10 kvistar färsk eller 3 msk torkad rosmarin
6 vitlöksklyftor, skivade
2 tsk grovmalen vitpeppar

Marinad 2:
Skalet av tre citroner
4 dl olivolja
4 msk hackad färsk rosmarin
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 tsk grovmalen vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fläskfiléerna. Klicka ut matfettet i en braspanna. Lägg fläskfiléerna i braspannan. Stick ner en köttermometer i den kraftigaste filén. Sätt in i ugnen och stek tills termometern visar 65 grader, 30-40 minuter. Låt fläskfiléerna kallna efter ugnsstekningen.

Blanda marinad 1 i en stor kastrull. Koka upp och ställ åt sidan. Låt svalna. Lägg de kalla fläskfiléerna i marinaden. Täck över och låt stå i kylskåpet i minst 12 timmar.

Strimla citronskalet med ett ciseleringsjärn eller riv det fint. Blanda samman marinad 2 och låt den stå och dra i minst 2 timmar.

Ta upp fläskfilén och skiva den tunt, ca ½ cm tjocka skivor. Lägg upp skivorna snyggt på ett fat och häll över marinad 2. Låt stå kallt till serveringen.
Visningar:
13150
Sparat:
606

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader