Fläskfilé under bearnaisetäcke

Toppa formen med en härlig bearnaise som du lagar själv. Naturligtvis går det bra att använda färdig sås. Bearnaisesåsen ligger på ett eget recept, "hemlagad bearnaise".

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 fläskfilé, ca 700 g
Salt
Peppar
Smör till stekning
7 potatisar
4 rödbetor
2 palsternackor
1 rödlök
Olja till stekning
Ev 1 förpackning bearnaise (eller gör själv, se "hemlagad bearnaise")

Gör så här

Putsa filén från hinnor. Krydda och stek gyllenbrun runtom. Efterstek i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek rotfruktsbitarna tills de får färg. Salta och peppra.

Gör gearnaisen enligt anvisningen på förpackningen. Eller gör din egen, se annat recept.

Lägg rotfrukterna i en eldfast form och skär upp filénovanpå. Fördela bearnaisen över och gratinera på 175 grader i ca 15 minuter. Passa så att såsen inte blir för brun. Servera med sallad och nykokta haricot verts.
Visningar:
1787
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader