Fläskfilé under roqueforttäcke

Blev otroligt uppskattad vid bjudning. I såsen hade jag lite ketchup och kalvfondue. Tyckte själv att såsen blev godare då. Jag hade dessutom brieost istället för den andra osten.

Betyg (7 röster)
Antal personer
4 st
Fläskfilé under roqueforttäcke

Ingredienser

Ca 500 g fläskfilé
2 dl rött portvin
1-1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 msk margarin
2 dl mörk köttbuljong
2 dl grädde
(1 msk vetemjöl)
2 pkt bladspenat (á 250 g)
200 g champinjoner
Margarin eller smör
100 g roquefortost, om du inte tycker om grön mögelost så ta brieost

Gör så här

Häll portvinet i dubbla plastpåsar. Lägg i fläskfilén och knyt påsen. Låt den ligga i kylskåp över natten. Ta upp och torka fläskfilén, men spara portvinet. Krydda. Skär filén i centimetertjocka skivor. Stek i matfett.

Blanda portvinet med buljong. Koka tills det återstår ca 2 dl. Tillsätt grädden, låt koka till såskonsistens. (Red ev. av med lite mjöl utblandat i vatten.) Smaka av med salt och peppar.

Krama ur vattnet från bladspenaten, skär den grovt. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs spenaten några minuter i matfett. Fräs champinjonerna i lite matfett.

Lägg spenaten i ugnssäker form. Lägg på fläskfilén och fördela champinjonerna överst. Häll lite av såsen över. Lägg på osten i bitar eller skivor. Gratinera i ugnen 250 grader ca 5 minuter. Servera med resten av såsen och kokt potatis. Det är gott med haricots verts till rätten.
Visningar:
10020
Sparat:
384

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader