Fläskfilégratäng med cantadou vitlökssmak

Ett gammalt recept som funnits i min pärm i många år. Jag har gjort om det lite grann och smaken blev riktigt god. Lätt och smidigt att tillaga.

Betyg (11 röster)
Antal personer
Ca 4-6
Fläskfilégratäng med cantadou vitlökssmak

Ingredienser

700 g fläskfilé eller fläskytterfilé
200 g färska champinjoner
1 stor grön paprika
1 gul lök
Salt
Vitpeppar

1 ask (125 g) Cantadou vitlök och örter
1½ dl köttbuljong (1½ dl vatten + 1½ köttbuljongtärning)
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
Maizena

2 dl riven ost med smak

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa filén och dela i centimetertjocka skivor. Stek dem tillsammans med salt och vitpeppar. Hacka under tiden lök och paprika och skiva champinjonerna.

När köttet är klart, lägg det i en smord ugnsfast form. Bryn löken, paprikan och champinjonerna. Lägg dessa ovanpå köttet.

Tillaga såsen och rör den till önskad tjocklek med Maizena. Slå såsen över köttblandningen.Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Vi serverade med vitlöksbröd och hasselbackspotatis.
Visningar:
24776
Sparat:
927
Monikas ljuvlig..
över 2 månader
Fin gratäng med..
av Annafbg
över 2 månader
Fläskfilégratän
av lennali
över 2 månader
Drömsk tortelli
över 2 månader
Fläskfilégratän
av Inabina
över 2 månader
Fläskfilégratän
över 2 månader