Fläskfilégratäng med grönpeppar

Perfekt bjudmat!! Ganska många steg men det blir väldigt gott!
Prova, ni kommer inte att bli besvikna!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g fläskfilé
Salt
Peppar
1 gul lök
3 dl ris
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 stor röd paprika
150 g champinjoner
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
2 msk mortlad grönpeppar
1-2 msk dijonsenap

Gör så här

Ugn 225 grader

* Hacka och fräs löken. Tillsätt riset och fräs med, späd sedan med vatten och lägg i buljongen. Koka under lock ca 20min. Rör ett par gånger så buljongen löses upp
* Putsa filén och salta och peppra. Bryn ordentligt och låt steka klart under lock ca 15min.
* Hacka paprikan och blanda med det färdiga riset och häll i en form. Skiva köttet och lägg över riset.
* I stekpannan där köttet är stekt, fräs svampen och strö över vetemjölet. Späd med vatten, fond och grädde.
* Tillsätt grönpeppar, senap, salt och peppar efter smak. Koka samman. Häll såsen över gratängen och gratinera i ugn ca 10min.
Visningar:
2387
Sparat:
52
Monikas ljuvlig..
över 2 månader
Fin gratäng med..
av Annafbg
över 2 månader
Fläskfilégratän
av lennali
över 2 månader
Drömsk tortelli
över 2 månader
Fläskfilégratän
över 2 månader
Fläskfilégratän
av Inabina
över 2 månader