Fläskfilégryta

Ett recept som jag fått av min vän och kollega Anna.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 fläskfilé (räkna minst 150g per person)
1 gul lök
400 g färsk svamp eller 1 stor burk champinjoner
5 dl matgrädde (det går bra med magraste sorten, eller mindre om man inte är så förtjust i mycket sås)
rosmarin färsk eller torkad
salt
peppar
soya kinesisk

Gör så här

Stek fläskfilé på hög värme en kort stund så den får färg.
Behöver ej vara genomstekt.
Ta upp och lägg i en gryta (eller traktörpanna).

Hacka lök och fräs till den får färg, lägg i gryta.

Skiva svamp (i lagom stora bitar så den går att undvika) och stek tills den blir brun, lägg i gryta.

Häll på matgrädden
Smaksätt med rosmarin. Hacka färsk rosmarin eller om krossa torkad. (Ger ganska mycket smak, testa er fram. )

Smaksätt med peppar och lite salt. Var försiktig med saltet då soyan som ska i senare är salt.

Låt småputtra i ca 15 min

Tillsätt soya så grytan får färg och sälta. Smaka av med mer peppar och rosmarin vid behov.

Servera till ris och grönsallad.


Enkel maträtt med få ingredienser, godare än man kan tro!
Visningar:
3653
Sparat:
29
Fläskfilégryta ..
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Annafbg
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Kicki8
över 2 månader
Fläskfilégryta
av look
över 2 månader
Fläskfilégryta
av ros
över 2 månader