Fläskfilégryta med messmör

Ännu en av våra familjefavoriter. Våga prova även om du inte tycker om messmör!!

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ca 600 g fläskfilé
En medelstor gul lök
1-2 msk senap (dijon el motsvarande)
3-4 msk messmör (gärna gammeldags)
Ca 200 g färska champinjoner
En paprika (röd)
3-4 dl grädde
Salt och vitpeppar efter smak
Vitlök efter smak (ca en klyfta)
En kyckling-, kött- eller grönsaksbuljongtärning alt. Fond (ca 1 msk)

Margarin att bryna i

Gör så här

Skala och hacka löken fint.
Rensa och skiva champinjonerna.
Skölj och hacka paprikan i lika stora bitar som löken.
Putsa och skär upp fläskfilén i bitar om ca 2x1x1 cm.
Bryn fläskfilén, champinjonerna, löken och paprikan, pressa i vitlöken.
Tillsätt grädde, buljongtärningen, 1 msk senap och messmöret. Låt blandningen småputtra i ca 10-15 min.
Smaka av med salt och peppar samt eventuellt ytterligare senap. För ett snyggare utseende/bättre konsistens kan grytan redas med lite maizena eller arrowrot.

Servera med kokt ris eller kokt potatis samt grönsallad.
Visningar:
7065
Sparat:
179
Fläskfilégryta ..
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Annafbg
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Kicki8
över 2 månader
Fläskfilégryta
av look
över 2 månader
Fläskfilégryta
av ros
över 2 månader