Fläskfilégryta med rosépeppar

Smaken av rosépeppar piffar upp.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 – 500 g fläskfilé
1 gul lök
4 skivor rökt skinka
1 msk margarin
½ tsk salt
½ msk rosépeppar
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1 ½ dl buljong ( tärning)
1 ½ dl grädde eller Crème Fraiche

Gör så här

Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Skär skinkan i tärningar. Bryn köttet i margarin i en stekpanna. Låt löken och skinka fräsa med. Salta och strö över söndersmulad rosèpappar och mjöl.
Rör ut tomatpurén i buljongen och häll det i pannan. Låt sjuda under lock ca 5 min. Rör i grädde eller Cremè Fraiche och smaka av.
Servera med kokt ris och en tomatsallad eller blanda sallad
Visningar:
4007
Sparat:
29
Fläskfilégryta ..
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Annafbg
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Kicki8
över 2 månader
Fläskfilégryta
av look
över 2 månader
Fläskfilégryta
av ros
över 2 månader