Fläskfilépanna med körsbärstomater

Har inte hunnit prova än

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g fläskfilé
½ msk indiska kryddor, tex: tikka masala eller garam masala
Salt
Vitlökspeppar
1 skivad purjolök
2 äpplen i klyftor med skal
1 pkt strimlat bacon
1 burk konserverade körsbärstomater eller ca 16 st färska
½-1 dl torrt vitt vin
1 msk kalvfond
1 apelsin, strimlat skal
½-1 pressad apelsin

Gör så här

Putsa köttet och skär det i 2 cm tjocka skivor. Lägg i en skål, strö över kryddorna och blanda väl. Låt stå ca: 1 timma.

fräs baconet och låt det rinna av. Lägg ner köttet i samma panna och fräs hastigt. Ta upp och ställ åt sidan. Fräs purjo och äpplen i en vid stelpanna mmed höga kanter under omrörning.

Tillsätt burktomaterna och övriga tomater, vin, fond, apelsinskal och hälften av apelsinsaften. Lägg ner kött och bacon och blanda väl. Smaka av med salt, peppar och resten av apelsinsaften.

Servera pannan med ris, couscous eller pasta.
Visningar:
944
Sparat:
1
Fläskfilepanna ..
av Bojka
över 2 månader
Mustig fläskfil
över 2 månader
Ytterfilé à la
över 2 månader
Mustig fläskfil
över 2 månader
Lättlagad fläsk
av Lilloo
över 2 månader
Fläskfilepanna
över 2 månader