Fläskkarrégryta, Kalles

Tack vare att fläskkarrén får koka länge blir den mör så att de
smälter i munnen. Smakar det härligt av Italien.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

800 g fläskkarré med ben i skivor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör till stekning
6 tomater
2 gula lökar, skivade
4 stjälkar selleri (ca 160 g), skurna i små bitar
2 msk olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor, skivade
4 dl torrt vitt vin
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
3 - 4 tsk oregano, smulad
2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

1. Krydda och vänd fläskkarrén i vetemjöl och bryn skivorna på alla
sidor i smör i en stekpanna. Ställ dem åt sidan så länge.
2. Sätt på en kastrull med vatten på spisen. Gör ett kryss i varje
tomat och skär bort fästet till kvistarna på undersidan av
tomaterna. Doppa ner tomaterna i det kokande vattnet. Spola
dem snabbt i kallvatten och dra sedan bort skalet från tomaterna.
Det går lätt med en liten kniv. Skär dem i små bitar.
3. Fräs gul lök och selleri i olivolja på svag värme i en gryta.
Tillsätt de hackade tomaterna och de övriga ingredienserna.
Koka under lock på svag värme ca 1 tim tills köttet är helt mört
och tomaterna kokat ihop ordentligt. Rör om då och då så att de
översta och understa köttbitarna byter plats.
Visningar:
7777
Sparat:
88
Sannas fläskkar..
av s_an_na
över 2 månader
Fläskkarrégryta
av ca70
över 2 månader
Fläskkarrégryta..
av kalle46
över 2 månader
Fläskkarrégryta
över 2 månader
Bibimbap- fläsk
av Fin
över 2 månader