Fläskkotlett i örtmarinad

Den örtkryddade marinaden ser till så att fläskkotletten blir saftig, mör och fin. Till kotletten serveras det en smakrik tomatconcassé.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 fläskkotletter
3 kvistar timjan
1 kvist rosmarin
2 vitlöksklyftor
½ citron
6 msk olivolja
Salt
Peppar
8 tomater
100 g urkärnade svarta oliver
1 liten gul lök
1 kippa färsk basilika

Gör så här

Lägg timjan- och rosmarinbladen i en skål. Skala vitlöken och pressa ner den i skålen. Pressa citronen och blanda ner citronsaft och 4 msk olja i ört- och vitlöksblandningen. Salta och peppra. Lägg fläskkotletterna på en tallrik och häll över marinaden. Täck över med plastfolie och marinera i 2-3 timmar. Vänd kotletterna i marinaden en gång.

Skålla och skala tomaterna. Hacka tomaterna grovt. Dela oliverna i bitar. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt tomater och oliver. Smaka av med salt och peppar. Täck över med lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.

Skrapa av marinaden från kotletterna. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek kotletterna 6-8 minuter på var sida.

Ta bladen från basilikakvistarna och hacka dem fint. Blanda ner basilikan, utom 1 msk, i tomatcitroncassén. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kotletter och tomat på tallrikar och strö över resten av basilikan.
Visningar:
3719
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Enkel kasslergr..
av erajsko
över 2 månader
Dragonkotletter
av Lilloo
över 2 månader
LCHF- Ugnsstekt
av lilas
över 2 månader
Flingsalts fläs
över 2 månader
Fläskkotletter
av UllaC
över 2 månader
Kotletter i sås..
av tilda
över 2 månader