Fläskpannkaka

Klassiskt recept på fläskpannkaka. Enkelt och rationellt gör du många portioner.

Betyg (33 röster)
Antal personer
4 st
Fläskpannkaka

Ingredienser

3 dl vetemjöl (eller 2 dl vetemjöl + 1 dl grahamsmjöl)
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
200 - 300 gram rimmat eller rökt fläsk i tärningar .
1 msk flytande smör till smörjning av långpanna .

Gör så här

Sätt på ugnen.

Gör först pannkakssmeten: Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter. Vispa ned mjölken lite i sänder för att få klimpfri smet. Använd gärna elvispen. Vispa därefter ner äggen.

Tärna fläsket om du inte köpt färdigtärnat. Bryn fläsket lätt i stekpanna och häll över i den smörjda långpannan.

Häll därefter pannkakssmeten över fläsket och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 min tills den fått gyllengul färg.

Skär fläskpannkakan i bitar och servera.
Visningar:
32531
Sparat:
816

LIKNANDE RECEPT

Fläskpannkaka recept
Frasig fläskpan..
av MrsC
över 2 månader
Fläskpannkaka
av Ulrica
över 2 månader
Fransk fläskpan
av evaldo
över 2 månader
Alexandra´s LCH..
över 2 månader
Fläskpannkaka
av MrsC
över 2 månader
Fläskpannkaka..
av olle
över 2 månader