Fläskpannkaka

Åh, vad det är gott.
Min mamma brukade värma upp fläskpannkakorna i stekpannan. Vad det blev gott och knaprigt.
Ett recept från 1960, från min mormor.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Fläskpannkaka

Ingredienser

2-3 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
½ -1 tsk salt
(½ msk socker)
Margarin eller smör
1-3 hg rimmat eller rökt fläsk

Gör så här

Detta är ett grundrecept för plättar och pannkakor.
Vispa samman äggen och lite av mjölken.
Tillsätt mjöl, socker och salt, vispa till en jämn smet.
Späd sedan med resten av mjölken.

Sätt ugnen på 250°.
Smörj långpannans kanter.
Skär rimmat eller rökt fläsk i tärningar.
Bryn dem lätt i stekpanna eller långpanna.
Häll fläsket i långpannan.
Häll pannkakssmeten över fläsket.
Grädda i varm ugn tills pannkakan fått gulbrun färg.
Skär den i bitar.
Servera med lingonsylt.
Visningar:
7080
Sparat:
157

LIKNANDE RECEPT

Fläskpannkaka recept
Frasig fläskpan..
av MrsC
över 2 månader
Fläskpannkaka
av fenne
över 2 månader
Fläskpannkaka
av Ulrica
över 2 månader
Fransk fläskpan
av evaldo
över 2 månader
Alexandra´s LCH..
över 2 månader
Fläskpannkaka..
av olle
över 2 månader