Fladdermuskaka med läskigt god glasyr

Den tionde muffinsen var ingen muffin, utan en hel sockerkaka i form av en fladdermus med mycket "blod" inuti. Också denna form är från English Shop i Göteborg och tillhör min kära kompis/granne/provsmakare. Grymt god blev kakan!

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st
Fladdermuskaka med läskigt god glasyr

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
50 g margarin
Ströbröd
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk röd karamellfärg

Glasyr:
50 g margarin
3,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
1 knivspets svart karamellfärg (Högkoncentrerad sådan har jag . Köpte i mataffär på Cypern , men såg att de har samma på English Shop för 30 kronor . )

Gör så här

* Sätt ugnen på175°C och lägg margarinet i formen och ställ in i ugnen.
* Vispa ägg och socker pösigt i en matberedare.
* Ta ut formen ur ugnen och rör runt, så margarinet täcker kanterna.
* Häll i margarinet, mjölken och karamellfärgen i matberedaren och vispa runt.
* Strö formen med ströbröd.
* Blanda bakpulvret med mjölet och häll ner i matberedaren. Kör försiktigt tills allt blandats.
* Fyll smeten i formen och ställ in i ugnen och grädda i ca 35 minuter.
* Lossa kakan från formen och låt svalna.
* Under tiden kakan svalnar gör du glasyren.
* Smält margarinet i en kastrull.
* Ta bort kastrullen från plattan och rör i florsocker och vaniljsocker.
* Rör i äggulan och färgen. Ställ på platan och rör ca 2-3 minuter så allt blir ordentligt varmt.
* Häll glasyren på kakan och låt stelna. Dekorera.
Visningar:
3928
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.