Flammkuchen

Flammkuchen är en specialitet från Alssace i norra Frankrike. (Alssace tillhörde under långa tider Tyskland, där av det tysk klingade namnet, Rätten kallas i andra delar av Frankrike även för ”tarte flambé”). Det är något av en national rätt i den här delen av landet. I Frankrike serveras den ofta som förrätt eller som tilltugg till aperitif och smaker fantastiskt gott.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Flammkuchen

Ingredienser

Degen:
5 dl vetemjöl, ca
1 tsk salt
1 msk matolja
1 pkt. Jäst

Fyllning:
Créme fraiche
2 gula lökar
1 pkt. Bacon
Riven ost

Gör så här

Blanda alla ingredienser till degen och knåda tills den blir smidig och elastisk.
Dela degen i 4 delar, forma till runda bullar och låt jäsa under duk i en halvtimme.

Sätt ugnen på högsta temperatur endast under värme om möjligt.

Halvera lökarna och strimla tunt.
Skär bacon i ca. 1 cm stora bitar.

Kavla ut degbullarna till runda ”Pizzor” så tunt som möjligt.

Bred på ett lager créme fraiche på degbottnarna. Strö fördela bacon och lök på bottnarna och strö på ett tunt lager riven ost.

Grädda på botten av ugnen ca. 10-15 min till bottnarna har blivit genomgräddade och fått färg på undersidan.

Voilà – Klart servera en kall öl eller ett glas vin till
Visningar:
16301
Sparat:
115

LIKNANDE RECEPT

Flammkuchen
av SimonI
över 2 månader