Flintastek i currymarinad med grönsaksris

Skinkstek i skivor säljs ofta under namnet flintastek. Se till att få en bit som inte är marinerad i förväg om du vill prova vår goda currymarinad. En stek i den här storleken tar en stund på grillen. Använd briketter som ger jämn värme under lång tid och ställ fram något till gästerna att knapra på medan ni väntar. Till köttet har vi lagat ett grönsaksris med sting som nästan är en rätt i sig själv. Paprika, lök, champinjoner och sockerärter ger smak och färg! betydligt intressantare än det vanliga vita riset.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Kryddigt grönsaksris:
5 dl fullkornsris (byt gärna ut en del mot vildrisblandning)
8 dl hönsbuljong (gjord på tärning)
200 g sockerärter
300 g färska champinjoner
1 liten röd paprika
1 liten grön paprika
1 purjolök
2 msk smör
1 tsk sambal oelek
Flintastek i currymarinad:
1 flintastek på 1,2 kg
Currymarinad:
3 msk curry
1 dl torr sherry
1 dl olja
1 dl chilisås
3 msk citronsaft

Gör så här

Koka upp ris och buljong. Sjud under lock i 25 minuter eller enligt risförpackningens anvisningar. Rensa sockerärterna. Lägg dem i en minut i lättsaltat kokande vatten. Häll över i durkslag och spola med kallt vatten. Skär varje ärtskida i tre bitar. Skiva champinjonerna. Tärna paprikan. Skär det vita på purjon i tunna skivor.Hetta upp smöret i en panna. Fräs svamp, paprika och lök i några minuter. Blanda i sambal oelek. Vänd försiktigt ihop det kokta riset med grönsaksfräset och sockerärterna.Vispa ihop marinaden. Marinera flintasteken i plastpåse i kylskåp till nästa dag. Vänd påsen några gånger. Gör några snitt i svålen för att steken ska hålla formen. Grilla över inte alltför het glöd tio till femton minuter per sida.
Visningar:
2491
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Currymarinad recept
Grönsaksris til..
över 2 månader
Currymarinerad
över 2 månader
Kyckling- och ä
av Fin
över 2 månader
Jumbobönor i cu
av Fin
över 2 månader
Grön currymarin
över 2 månader