Fluffig gräddkaka med plommonkompott

Gräddig och god.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

4 äggulor
1/2 dl socker
Rivet skal av 1/2 citron
1 dl vetemjöl
4 dl gräddfil
4 äggvitor
8-12 färska plommon
75 g smör
1 dl socker
Skal och saft av 1/2 citron
2 krm kardemumma

Gör så här

Börja med plommonen. Dela plommonen och kärna ur dem.
Blanda smör, socker, citronskal, citronsaft och kardemumma i en låg vid kastrull. Låt det få ett uppkok.
Lägg i hälften av plommonhalvorna och koka dem mjuka. Ta upp plommonen och lägg dem i en skål. Koka resten av plommonen mjuka.
Ta upp dem och lägg i skålen. Koka ihop lagen något. Häll den över plommonen.

Sätt ugnen på 200º. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt citronskal. Rör ner mjöl och gräddfil. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i en smord form.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Servera kakan med plommonkompotten.
Visningar:
1354
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Gräddkaka recept
Gräddkaka med h..
av lennali
över 2 månader
Ingas Plommonko..
av for-joi
över 2 månader
Fransk gräddkak
över 2 månader
Gräddkaka
över 2 månader