Fluffig lingonklappgröt

Försvinnande god....gör mer än du tänkt dej.... Klappgröten blir fluffig och tar ingen plats alls i magen!

Betyg (2 röster)
Antal personer
2-4

Ingredienser

2½ dl koncentrerad lingonsaft (eller annan röd saft t ex tranbär)
5 dl vatten
1 dl mannagryn
Socker, lite om man vill

Gör så här

Koka upp allt på svag värme under omrörning, 10-12 minuter.
Häll över i en större bunke och vispa med elvisp tills klappgröten är helt avsvalnad och fluffig. Stoppa gärna ner bunken i kallvattenbad.
Fördela i portionsskålar , täck med plastfilm och låt stå i kyl en halvtimme tills helt kyld.
Servera med mjölk och lite strösocker. Har du färska/frysta lingon så dekorera med dem om du vill.
Visningar:
2003
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.