Fluffiga kokoskakor

Dessa kokoskakor har en lätt smak av rom. De är ljuvligt goda till kaffet. Prova dem gärna tillsammans med en fruktsallad.

Betyg (2 röster)
Antal personer
40 st

Ingredienser

4 äggvitor
1 nypa salt
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk rom eller 3 droppar romextrakt
250 g riven kokos

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna och salt till ett hårt skum. Äggvitan ska stanna kvar i skålen när den vänds upp och ner.

Vispa ner strösockret, lite i taget, i äggvitesmeten. Strö ner vaniljsockret och rör om. Tillsätt rom och vispa ytterligare 5 minuter tills sockret har smält.

Vänd ner den rivna kokosen i smeten. Smörj en bakplåt med matfett eller klä den med bakplåtspapper.

Klicka ut smeten på bakplåten med hjälp av en tesked eller gör fina, stjärnformade kakor med hjälp av en sprits.

Sätt in kokoskakorna i ugnen och grädda 15-20 minuter. Ta ut plåten ur ugnen. Lägg över kakorna på ett galler. Låt dem svalna. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock eller frys in överblivna kakor.
Visningar:
3474
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Kokoskakor recept
LCHF choklad- o..
över 2 månader
Kokoskakor - di
av tina62
över 2 månader
Kokoskakor
över 2 månader
Snabba kokoskak
av Queenie
över 2 månader
Glutenfria mand
av lapp
över 2 månader
Kokoskakor
av SDMaya
över 2 månader