Flygande Drakens kycklinggryta

God bjudrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Drygt 1 kilo kycklingfié
250 g färska champinjoner
2 klyftor vitlök
ca. 2 dl portvin (Red port)
6 dl grädde
Soja
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Bryn kycklingen i salt o peppar och flytta över till en stor gryta.
Häll på vinet och koka i 30 min.

Rensa svampen och skär i bitar och bryn i stekpannan.

Lägg kycklingen på ett eldfast fat.

Krossa vitlöken och häll i kokskyn(vinet). Häll i grädden och koka upp hastigt och rör om. Låt det små koka till dess att såsen blir tjock, i cirka 30-45 min.Rör om då o då. Tillsätt lite soja för fin färg.

Häll svampen över kycklingen och sedan såsen jämt över.

Sätt in i ugnen tills det blir varmt (200-250 grader)

Servera med ris och en sallad, Rosevin är gott till
Visningar:
6814
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader